Hoe vind ik informatie op deze site?

Op deze site kunt u op verschillende manieren informatie vinden: door een onderwerp aan te klikken in het menu, door de sitemap te gebruiken of door uw zoekvraag in te tikken in het PIANOo-loket.

Menu

Door op 1 van de onderwerpen in de witte horizontale balk bovenaan te klikken (hoofdingang), komt u in een van onze dossiers terecht.
In het midden van de pagina vindt u informatie. Links verschijnt er een submenu waarmee u kunt navigeren door de informatie die hoort bij de gekozen hoofdingang. Rechts en onderaan de pagina verschijnen er relevante documenten en links bij het gekozen onderwerp.

Sitemap

De sitemap biedt een overzicht van alle onderwerpen die u op de site kunt vinden. Door te klikken op een onderwerp komt u er rechtstreeks terecht. De sitemap staat rechtsboven in de witte horizontale balk.

PIANOo-loket

Waar u zich ook bevindt op de site, in het oranje vlak vindt u de zoekfunctie en onze belangrijkste online instrumenten.

Als u een trefwoord heeft ingetypt, dan zoekt de zoekmachine in de titel en in de volledige tekst van pagina's en documenten. De meest relevante zoekresultaten staan bovenin de lijst.

Een aantal zoektips:

 1. Kies zoekwoorden met zorg
  Kies voor beschrijvende, specifieke woorden.
 2. Gebruik meerdere zoekwoorden
  Op 1 woord zoeken levert over het algemeen een grote hoeveelheid resultaten op. De zoekfunctie geeft namelijk alle pagina's waarop het gezochte woord te vinden is weer. De zoekvraag 'PIANOo-congres 2007' geeft meer relevante antwoorden dan als er alleen op 'congres' wordt gezocht.
 3. Hoofdletters
  Het is niet nodig om titels of namen met een hoofdletter te schrijven, want daar let de zoekfunctie niet op.
 4. AND
  Als u woorden van elkaar scheidt met een spatie dan voert de zoekfunctie dit uit als AND. Bijvoorbeeld duurzaam ez wordt uitgevoerd als duurzaam AND ez.
 5. OR
  Als u woorden van elkaar scheidt met OR dan voert de zoekfunctie dit uit als 'of'. Bijvoorbeeld duurzaam OR ez.
 6. Woordvolgorde
  Hoe verder naar voren een woord staat in de zoekactie, hoe zwaarder het weegt.
 7. Reekswoorden
  Het is ook mogelijk om te zoeken naar een specifieke reeks woorden door deze woorden tussen aanhalingstekens te plaatsen, bijvoorbeeld "innovatief aanbesteden". Er worden alleen zoekresultaten weergegeven voor de exacte woorden die u heeft ingevoerd in de volgorde waarin u ze heeft ingevoerd.

Woordenwolk / Tagcloud

Wij hebben populaire steekwoorden voor u verzameld. Als u op een van deze links klikt, komt u op een pagina waarop alle documenten en pagina’s van pianoo.nl worden getoond die het gekozen trefwoord bevatten.