Sociaal Domein

Toon pagina in menu

Gemeenten in Nederland zijn verantwoordelijk voor de uitvoering van de Wmo 2015, de Jeugdwet en de Participatiewet. Zij hebben de taak om kwalitatief goede zorg en ondersteuning voor een grotere groep inwoners in te kopen. Met praktische informatie helpt dit dossier u als gemeente bij het maken van uw keuze: inbesteden, subsidie, overheidsopdracht of open house. In dit dossier vindt u alle informatie die u nodig heeft om in te kopen in het sociaal domein. Heeft u geen antwoord kunnen vinden op uw vraag? Stel uw inkoopvraag dan aan het Vragenloket van PIANOo.

schakende mannen in verzorgingstehuis

Checklist inkoop sociaal domein

Gemeenten mogen zelf bepalen hoe zij een overheidsopdracht vormgeven. Inkoop van sociaal domein is daarmee maatwerk. Toch zijn er algemene aandachtspunten. De checklist leidt u langs punten als: budget, beleidsuitgangspunten, kwaliteitseisen, risico-inschatting, looptijd en percelen.

verdrietig meisje op straat

Inkoop sociaal domein toegelicht

Bij het organiseren van voorzieningen in het sociaal domein heeft een gemeente 4 mogelijkheden: inbesteden, subsidie, open house en overheidsopdracht. Kiest u voor een overheidsopdracht? Dan is van belang: welk aanbestedingsregime is van toepassing, de eigenschappen van aanbestedingsprocedures en welke afwegingen kunt u maken.

gymring van oudere dame

Praktijk & Tools 

Diverse handreikingen, voorbeelddocumenten, onderzoeken, adviesdocumenten en praktijkvoorbeelden op basis waarvan u professioneel, rechtmatig en doelmatig kunt inkopen in het sociaal domein.

 

Heeft u niet kunnen vinden wat u zocht? Neem dan contact op met PIANOo. Wij helpen u graag verder.