Agenda

U wilt uw kennis over aanbesteden up-to-date houden en uw competenties verder ontwikkelen? In onze agenda staan vele cursussen, bijeenkomsten, opleidingen en congressen die u hierbij helpen.

Overzicht met alleen PIANOo-bijeenkomsten: Aankondigingen PIANOo-bijeenkomsten 
De PIANOo-bijeenkomsten zijn ook te vinden in onderstaand overzicht.

 • 
  30 mei 2017

  Green Deal Netwerkbijeenkomst

  Op 30 mei 2017 worden Green Deal partijen bij elkaar gebracht op de Green Deal netwerkbijeenkomst in de Amersfoortse Mariënhof. Samen wordt gevierd wat de afgelopen jaren is bereikt. U kunt netwerken, elkaar inspireren en u wordt geïnformeerd. Daarnaast wordt de jaarlijkse Green Deal Award uitgereikt.

 • 
  31 mei 2017

  Onderhandelen tijdens de contractuitvoering

  Praktische tools en vaardigheden om Getting the Value te realiseren. De grootste uitdaging voor contractmanagers is het daadwerkelijk realiseren van de afspraken die gemaakt zijn in het contract. Het zogenaamde "getting the value". Hoe u dit doet met behoudt van de relatie met de leverancier en zonder gebruik te maken van concurrentiestelling waar inkopers traditioneel gebruik van maken. Dat leert u tijdens deze training.

 • 
  1 juni 2017

  PIANOo-congres 2017

  Op donderdag 1 juni 2017 vindt het PIANOo-congres plaats in het theater van Apeldoorn: Orpheus. Het PIANOo-congres is het event voor inkopers en aanbesteders bij de overheid, waar je vakgenoten ontmoet en nieuwe kennis opdoet.

 • 
  7 juni 2017

  Praktijkmiddag Ambitieweb Duurzaam GWW

  In opdracht van het minsterie van IenM worden er ter ondersteuning bij het Manifest MVI enkele regionale bijeenkomsten Ambitieweb Duurzaam GWW georganiseerd. Het doel is om aan de hand van bestaande instrumenten met partijen in de regio (waterschappen, gemeenten, RWS, en provincies) het gesprek aan te gaan over ambities op gebied van Maatschappelijk Verantwoord Inkopen (MVI).

 • 
  7 juni 2017

  Cursus DB en UAVGC door Instituut voor Bouwrecht en Architectuur Lokaal

  Steeds meer opdrachtgevers vinden de weg naar het moderne contractmodel waarbij ontwerp en uitvoering aan één partij wordt opgedragen. Daarmee besparen zij zich zelf werk, waardoor tijd vrijkomt om aan kerntaken te besteden. Maar wat houdt een DB-contract in, hoe besteedt u een dergelijk contract aan en hoe stuurt u op gemaakte afspraken? Architectuur Lokaal organiseert een cursus op 7 juni en 20 september in samenwerking met het Instituut voor Bouwrecht, waarin antwoord op deze vragen wordt gegeven. U kunt zich nu aanmelden voor deelname.

 • 
  7 juni 2017

  Aanbestedingswet - Gevorderd

  Correct aanbesteden én rekening houden met interne opdrachtgevers. De grenzen van het nieuwe aanbesteden ontdekken én een optimaal inkoopresultaat behalen. Een inkoper die de Europese regelgeving kent, kan zijn organisatie behoeden voor claims door op een correcte manier aan te besteden. Interne opdrachtgevers kunnen echter specifieke wensen hebben. Het is dan de taak van de inkoper het proces verder te professionaliseren. De interne klant moet tevreden zijn, maar er moet worden voldaan aan alle aanbestedingsregels.

 • 
  7 juni 2017

  Club Baanbrekers organiseert: Innovatiepartnerschap

  Vijf Baanbrekers openen dit jaar Club Baanbrekers! Zij kennen elkaar via het netwerk Baanbrekers in de Bouw en slaan de handen ineen om een aantal vraagstukken in workshops met elkaar te verkennen. De antwoorden op de vraagstukken worden gezocht in het speelveld van het Innovatiepartnerschap. Dit willen ze doen met Baanbrekers van alle leergangen. Op die manier kunnen ze kennis en ervaring sectorbreed met elkaar delen en op Baanbrekende wijze gaan samenwerken!

 • 
  8 juni 2017

  Best Value Procurement - B certificering (publiek)

  De filosofie en methodiek van Best Value staan centraal in deze training, met speciale aandacht voor de wijze waarop de Best Value aanpak past binnen het (Europees) aanbestedingsrecht. Best Value Procurement (BVP) draagt bij aan het realiseren van strategische doelen, het onderwerp van deze training. De basis voor de training is het boek 'Prestatieinkoop', dat u als deelnemer gratis ontvangt. De auteurs van het boek nemen u graag mee met als resultaat een keten die betere resultaten levert.