Factsheets InnProBio: belangrijke kwesties bij biobased inkopen

Er is een groot aanbod van biobased producten op de markt. Maar wat kunt u hiermee doen en waarom zou u de producten inkopen? En hoe kunt u zeker weten dat deze op een duurzame manier zijn geproduceerd? Welke standaarden zijn er? Om meer informatie te verstrekken over de meest relevante kwesties met betrekking tot biobased producten en diensten, publiceert InnProBio een reeks factsheets. (juli 2017)

De volgende factsheets zijn inmiddels in het Engels verschenen. Van de eerste 3 factsheets is een Nederlandse vertaling beschikbaar.

  • Factsheet 1: Wat zijn biobased producten? Deze factsheet beschrijft wanneer een product 'biobased' genoemd en van welke grondstoffen en materialen producten gemaakt worden.
  • Factsheet 2: Duurzaamheid van biobased producten. Deze factsheet gaat in op milieu-aspecten van grondstoffen voor biobased en de levenscyclus van biobased producten en hoe dit te waarborgen via levenscyclusanalyse (LCA), certificaten en labels.
  • Factsheet 3: Mythen en feiten over bio-afbreekbaarheid. Deze factsheet bespreekt wanneer en welke producten bio-afbreekbaar zijn en wat dit in de praktijk betekent.
  • Factsheet 4: Biobased produkten en diensten in de circulaire economie
  • Factsheet 5: Levenscycluskosten (LCC) en Levenscyclusanalyse (LCA)

Factsheets